Technieken

Nagelbeugeltechniek
Een ingroeiende nagel ontstaat meestal door afscheuren of verkeerd afknippen of te smalle schoenen. Maar soms kan de nagel ook een afwijkende vorm hebben zoals een “bolle”nagel of een tunnelnagel. Deze rondgroeiende nagels kunnen veel problemen in de nagelwal veroorzaken. Door middel van het plaatsen van een nagelbeugel kan de nagel drukvrij worden gelegd.

Nagelreparatie
Nagelreparatie is een techniek waarbij de pedicure een nagel die afgebroken of afgebrokkeld, gescheurd of gespleten is, kan repareren met gel of acryl. Zo kunnen ontbrekende nagelhoeken of te korte nagels gecorrigeerd worden. Maar ook ingroeiende nagels kunnen met behulp van de nagelreparatie techniek begeleid worden.

Orthesiologie
Een orthese is een teenstukje van Silicone. Hamertenen en klauwtenen die klachten geven of drukplekken tussen de tenen die pijn doen of wrijven, kunnen vaak behandeld worden met een orthese. Een op maat gemaakte zachte Silicone orthese kan (pijnlijke) drukplekken ontlasten en wrijving tussen uw tenen verminderen.

Vilttechniek
Met behulp van verschillende soorten vilt kunnen drukplekken drukvrij gemaakt worden. Dit wordt toegepast bijvoorbeeld na het weghalen van eeltplekken of likdoorns om de huid te laten herstellen.